Ce poate fi mai placut de Sarbatori decat sa ii surprinzi pe cei dragi cu ceva dulce,  gatit chiar de tine? Eu nu sunt o devoratoare de dulciuri, dar de cand am incercat prima data banana bread, in America, am stiut ca va fi una dintre slabiciunile mele :)) Am primit atunci reteta de la o persoana tare draga mie, insa nu stiu cum am reusit sa o ratacesc, si in locul ei, am incercat diverse retete de pe internet. Ei bine, acum cateva saptamani, am gasit reteta originala, si primul gand a fost sa o impartasesc cu voi. E super usor de facut, si delicioasa!

Ce aveti nevoie :

  • 2 oua
  • 180 g zahar brun
  • 115 g unt
  • 4 linguri de smantana
  • 3 banane coapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie

IMG_3442

Amestecati untul si zaharul intr-un vas, pe foc, pana acestea se omogenizeaza, apoi lasati la racit.

IMG_3451

Dupa ce s-a racit, adaugati ouale batute, praful de copt si smantana. Apoi adaugati bananele care le puteti pisa cu furculita sau la blender, insa cu furculita raman bucati care vor fi mai gustoase in amestec. Adaugati faina si esenta de vanilie.

IMG_3457

IMG_3458

Cand amestecul este omogen, il puneti intr-o tava tapetata cu unt sau putin ulei. Temperatura cuptorului trebuie setata la 180 grade timp de 25-30 de min. Verificati daca e gata intepand cu o scobitoare.

IMG_3543

IMG_3546

IMG_3552

Pentru decor, puteti presara nuca si felii de banane cu 10min inainte sa o scoateti din cuptor!

Daca incercati si voi reteta, astept pareri aici pe blog!

Va pup si va doresc un Craciun plin de momente frumoase, alaturi de cei dragi!

 

 

 

5378 Total vizualizari 5 Vizualizari astazi