1. Curatarea necorespunzatoare

Tenul gras are nevoie de o ingrijire mai atenta si de o curatare riguroasa insa cu produsele potrivite, nicidecum cu produse pe baza de alcool. De obicei persoanele cu tenul gras tind sa foloseasca produse cat mai astringente pentru a indeparta sebumul, insa cand tenul este agresat de aceste produse, el se apara producand mai mult sebuum. Folositi un produs de curatare  care sa echilibreze PH-ul pielii si sa o lase hidratata.

Untitled collage

2. Lipsa hidratarii 

Vad tot mai des la salon persoane cu tenul gras si deshidratat si asta pentru ca majoritatea persoanelor care au acest tip de ten, se feresc sa foloseasca o crema pentru a nu incarca tenul. Exista creme pe baza de apa, foarte usoare, special create pentru tenul gras care va asigur ca nu o sa va incarce porii ci dimpotriva, hidrateaza tenul iar acesta nu va mai produce o cantitate asa mare de sebuum.

Untitled collage (1)

 

 

3. Expunerea tenului la abur si extractiile prea dese

Da, tenul gras are nevoie de o ingrijire mai atenta insa daca exageram cu expunerea la abur si extractiile, riscam sa dilatam mai mult porii si sa le slabim elasticitatea. Astfel, in timp, vom observa ca porii se largesc efectiv si au un aspect inestetic. O alternativa de curatare a porilor fara a-i dilata sunt peelingurile enzimatice. Acestea pot fi folosite si acasa, o data pe saptamana pentru a da un refresh tenului si a indeparta rezidurile si celulele moarte.

Untitled collage (2)

4. Evitarea folosirii produselor de machiaj

Machiajul nu dauneaza tenului atata timp cat produsele folosite sunt potrivite tipului de ten si sunt indepartate in mod corect seara. Am observat ca persoanele cu tenul gras se feresc sa le foloseasca pentru a nu isi incarca porii, insa praful, poluarea si radiatiile solare sunt mult mai nocive decat un fond de ten aplicat corespunzator, care protejeaza impotriva acestor factori.

5. Diagnosticarea gresita a tenului

Multe persoane cu tenul mixt isi trateaza tenul ca fiind gras, ceea ce poate duce la sensibilizarea unor zone cum ar fi obrajii sau fruntea. Tenul mixt poate avea zona T mai grasa si asta creeaza confuzii. In acest caz trebuie sa folositi produse pentru ten gras in zona T si produse pentru ten normal pentru resul fetei.

Produsele recomandate au fost folosite de mine si am avut rezultate foarte bune cu ele, asta nu inseamna ca nu mai sunt multe branduri care se muleaza pe cerintele voastre. Trebuie doar sa le gasiti pe cele care se potrivesc tenului vostru si sa va formati o rutina zilnica, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

16728 Total vizualizari 1 Vizualizari astazi
Nu fi egoista, share:)Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email